Блог

Серия Collagen Active 35+

Ако на 35 години изглеждате добре, това означава, че сте запознати с правилата за грижа за кожата . Но след 35-годишна възраст се налага да ги промените, защото в тази възраст кожата започва нов жизнен етап . За да «запазите лицето», трябва да компенсирате недостига на «белтък на младостта » — колаген .

В това, че колагенът е «белтък на младостта», може да се убедите, като се погледнете в огледалото: появата на мимически бръчки е първият при знак на недостиг на колаген.
Колагенът е «арматурата» на кожата: той осигурява нейния тонус, еластичност и гладкост . Освен това колагеновите влакна са способни да натрупват влага . 70% от белтъка на младата кожа се състои от колаген . Но вече между 25 и 30 го дини при повечето хора процесите на синтез на колаген започват да се забавят, и този процес ще продължи до края на живота .  При това се променя и качеството на колагена: той губи способността си да натрупва влага, става по-малко гъвкав и еластичен .
Колагеновите влакна при хората, които са «вразцвета на силите си», са много здрави: ако се съберат заедно с
 диаметър до 1 мм, ще могат да издържат натоварване повече от 10 кг — като въже или метална тел. Затова кожата, в която се съдържа колаген «с добро качество», е способна да се разтяга без увреждане, лесно си връща предишната форма.
Към 35 години колагеновите влакна стават по-дебели, като в резултат на това се натрупва «зашит» нееластичен колаген и се появяват дълбоки бръчки, кожата на лицето «увисва» . Процесите на образуване на «нов» колаген в тази възраст вече са значително по-бавни от скоростта на разпадането на «стария» . Кожата има нужда от доставяне на колаген отвън. Някога козметичните продукти с колаген притежаваха само повърхностно действие . Неговите молекули се отличаваха с гигантски размери и не можеха да преодолеят бариерата на епидермиса . Днес производителите се научиха да разграждат молекулите чрез хидролиза . Това подобри ефективността на козметичните продукти
няколко пъти . Основен компонент в серията Collagen Activ е лесно усвояващият се хидролизиран колаген .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *