Блог

Серия Zhenfei perfect 35+

«… Кожата й изведнъж провисна и се покри с много бръчки. Все едно младостта беше си отишла завинаги, но отварата от цветето, което расте по високопланинските езера на Тян-Шан, й върна изгубената красота…» Това са думи от древната китайска легенда за принцесата, която се казваше Женфей и която зъл магьосник превърна в старица.

В живота на всяка жена ролята на безпощаден магьосник, отнемащ младостта и красотата й, играе времето . А свойствата на чудесното цвете, за което се говори в преданието, успешно се използват в съвременната козметология за възстановяване на увяхваща кожа . Става дума за снежнобелия тяншански лотос, чийто екстракт е основен компонент в серията Zhenfei perfect.

Екстрактът от лотос (Lotus corniculatus flower extract) е:
•източник на кверцетин –  антиоксидант, защитаващ клетките на кожата от разрушителното действие на свободните радикали.
Защо кожата има нужна от антиоксиданти?
На този въпрос отговаря свободно радикалната теория, според която стареенето е събитие, програмирано на клетъчно ниво, върху което може да се повлияе, като се намалят или съвсем премахнат щети, които се причиняват на клетките . Свободните радикали окисляват молекулите . Реакцията на окисляване може да се представи като грабеж: например, ако на улицата са ви откраднали портмонето, то вие сте «окислени» . Свободният радикал има нужда от електрон и се стреми да го получи за сметка на увреждане на други молекули.
Към 35-годишна възраст в кожата се натрупва голямо количество «зашит» нееластичен колаген . Това предизвиква появата на немимически — дълбоки бръчки . Антиоксидантите са много важен компонент в грижата за кожата на 35-годишните;
• източник на «витамин за пропускливост» , така наричат витамин Р (от англ .permeability — «пропускливост») заради способността му да регулира пропускливостта на кръвоносните капиляри, нарушението на която може да стане причина
за отичането на лицето;
 възвръща равния тен на лицето! С възрастта в отговор на многобройните стресове от УВ излъчване, клетките на кожата започват по-активно да произвеждат меланин — пигмент, който оцветява не само косата, ириса на очите, но и кожата . Затова пигментацията след 35 години се превръща в разпространен естетичен проблем .
Ако на 20 години щедро сте излагали кожата си на слънце, то вече на 35 години върху нея могат да се появят лентиго — възрастови пигментни петна. Произходът на термина «лентиго» (от лат. lens — «леща») е обусловен от приликата на цвета на пигментните петна с цвета на лещата.
Възрастовите пигментни петна играят главна роля при визуалната оценка на възрастта на човека:
беше проведено изследване, в което на хората се предлагаше да определят възрастта на жените по снимки, и практически във всички случаи лицата с по-светъл и равен тен се възприемаха като по-млади . Екстрактът от лотос позволява да се изправи този козметичен дефект за сметка на съдържащите се в него органични киселини . Редовното използване на продуктите от серия Zhenfei perfect ще помогне да се постигне равен тен на лицето .

Серия “Zhenfei perfect” – TianDe (tiande-bulgaria.com)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *