Блог

ЗЛАТНИ ПРАВИЛА В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА НА ЛИЦЕТО

Да се грижиш цял живот за кожата на лицето по един и същ начин е все едно да носиш едни и същи дрехи
във всяка възраст. Нали, не обличате вече бебешката си ризка?
Кожата също така има възрастови особености, според които трябва да се подбират козметичните продукти .
Съвременните учени доказаха, че е достатъчно младите жени на възраст до 35 години да използват сутрин и вечер овлажняващи продукти. Кожата на дамите след 35 е по-взискателна: през деня се нуждае от хидратация, а вечерта — от подхранване и продукти, стимулиращи регенерацията. Козметичните продукти на ТианДе са разработени въз основа на биологичните ритми на кожата. Затова сериите за лице са разделени така: << За млада кожа >> и << Зряла кожа 35+ >>.  Продуктите в втората категория са ефективни, както за възраст 35 години така и за 45, 55, 65, 75 години…
Но има козметични процедури, които еднакво са необходими във всяка възраст. Става дума за редовно почистване и тонизиране на кожата. Продуктите за почистване и тонизиране нямат възрастови ограничения. Те се подбират според типа кожа.

 Почистване и тонизиране

Почистването на кожата е залог на нейното неувяхващо очарование!
Именно неправилният подбор на козметични продукти за почистване причинява най-голяма вреда на кожата.

Много често жените не пестят средства при закупуване на хубав крем, а при придобиване на деликатен почистващ продукт – икономисват, използвайки по старому тоалетен сапун. Това може да доведе до следните резултати:

Нарушение pH

Естественият киселинно-основен баланс на кожата е еквидермален pH = 5,5.

Сапунът има рН = 9-12.

Тоест, използвайки сапун, пресушавате кожата почти 2 пъти.
Недостатъчно почистване
Сапунът осигурява само повърхностно почистване, без да почиства порите.
Запушване на порите
Сапунът съдържа карбонови киселини, които взаимодействат с калциеви и магнезиеви соли, съдържащи се във водата.

Това предизвиква образуване на неразтворима «варовита плака», утаяваща се върху кожата и запушваща порите.

Правилно подбраният почистващ продукт не само премахва замърсяванията, той поддържа рH и целостта на защитната мантия на кожата.
 Неразделна процедура в грижата за лицето във всяка възраст е тонизирането. Изборът на тоник зависи от типа и потребностите на вашата кожа.

Почистването и тонизирането са като братя близнаци, винаги трябва да са заедно.

Тоникът изпълнява едновременно няколко функции:
• «довършва процедурата с блясък»: завършва етапа на почистване на кожата, премахва роговите клетки, остатъците от грим и самите почистващи продукти;
• подготвя кожата за нанасяне на козметични продукти: засилва възприемчивостта на кожата към козметичните продукти, които ще се използват след него;
• стяга порите: след като порите са почистени, те задължително трябва да бъдат «затворени», за да се избегне попадането на прах и бактерии .

 

Продукти за дневна грижа: хидратация на кожата

Хидратацията е едно от основните условия за запазване на младостта на кожата. Независимо от типа кожа, дефицитът на влага ускорява процесите на нейното стареене.

Кожата от нормален тип 60% се състои от вода, затова хидратацията е толкова важна за нея. Кожата на човек с тегло 70 кг съдържа средно 8 литра вода.

Въпреки разпространеното мнение, от недостиг на влага страда не само сухата кожа. Между другото, суха и дехидратирана са абсолютно различни понятия. Нормалната, комбинираната и мазната кожа също така могат да «изпитват жажда». Различават се само външните прояви на обезводняване. Например мазната кожа при недостиг на влага повишава активността на мастните жлези — започва да произвежда повече кожен себум (за да задържи останалата влага). В резултат на това лицето бързо се омазнява, кожата става по-чувствителна .

Парадокс: колкото повече кожата контактува с вода, толкова повече губи влага. Това се обяснява просто: влагата вътре в кожата се стреми да се слее с водата, внесена отвън. Затова след измиване кожата трябва да се овлажнява.

От момента, в който количеството влага в кожната обвивка започва да намалява, резултатите мигновено се отразяват върху лицето: кожата губи тонус, става по-суха, стегната, лицето придобива уморен вид, а човек изглежда по-голям от възрастта си.

 

 Продукти за нощна грижа: подхранване и възстановяване

Много жени пренебрегват вечерните козметични процедури и не се досещат, че нощта е най-плодотворното време за нощна грижа за кожата.

Прочутата Бриджит Бардо отговори на въпроса как да запазим младостта и красотата: «Не трябва да се бъркат кутийките с дневен и нощен крем».

Сънят лекува! През нощта на клетките на кожата не се налага да се предпазват от вредното въздействие на околната среда (слънце, вятър, студ, жега и т.н.), през това време те изцяло са настроени за регенерация.

През нощта кожата преминава в «режим на възстановяване», следователно ефектът от прилагането на козметичните продукти ще е максимален.

Вечерните продукти за грижа за кожата от ТианДе са разработени съобразно хронологичните «навици» на кожата и нейните възрастови особености. С възрастта нейните нужди започват да растат. Ако на младата кожа й е достатъчно овлажняване през нощта и през деня, то зрялата кожа трябва да се «подхранва» и стимулира за възстановяване.

 

Работа с «тънка материя»: грижа за зоната около очите

Дебелината на кожата около очите е само 0,5 мм, която се равнява на дебелината на лист хартия.
Именно в тази нежна и чувствителна зона се появяват първите бръчици, кожата се отпуска, образуват се тъмни кръгове и торбички.
• Кожата около очите е най-тънка — 5-7 пъти по-тънка от кожата по бузите.
• Кожата около очите е лишена от подкожна мастна прослойка, съдържа малко количество протоци на мастни жлези и практически не съдържа колагенови влакна и еластин .
• Кожата на клепачите е максимално натоварена: окото мига средно около 20 пъти на минута.
Грижата за кожата около очите е работа с «тънка материя». Продуктите от ТианДе са създадени предвид особеностите на нежната кожа на клепачите

 Изтриваме всичко излишно: продукти за дълбоко почистване на кожата

Кожата е наша постоянна «дреха». Представете си дреха, която не се сваля десетки години. Свойството «да се износва» притежава и кожата, особено зрялата, с възрастта процесите на обновяване се забавят: вроговените (мъртви) клетки се натрупват като дебел слой, притискайки «новите» клетки. Резултат — безцветна, «пергаментна» кожа, покрита с бръчки. Такава кожа трябва де се стимулира за обновяване. За тази цел съществуват Пилингите, задействащи процеса на регенерация.
Пилингите се отличават от скрабовете с характерно въздействие върху кожата. Скрабът е механично почистване, той премахва мъртвите клетки с помощта на абразивни частици. Думата «абразив» произлиза от латинската дума «абразио» и означава остъргване, драскане. Тази процедура е доста травматична за кожата. Пилингите премахват мъртвите клетки, като ги омекотяват и разтварят.

Думата «пилинг» произлиза от англ. peel — «обелвам кора». Преди много години хората са правили опити изкуствено да стимулират обновяването на кожата: изгаряли лицето си с оцет, допирали нажежен метал, остъргвали с пемза, пепел и т.н.

 

Компанията TianDe предлага надеждно решение на проблема с натрупване на вроговени клетки — пилинги. Пилингът е процес на олющване на горните слоеве епидермис и папиларния слой на дермата. Той стимулира процесите на регенерация в кожата и спомага нейното обновяване.

Пилингите от ТианДе осигуряват нежно повърхоснтно ексфолиране на кожата на лицето.
Повърхностният пилинг наричат «ланч пилинг». Това е най-щадящият от всички химични пилинги — той не оставя следи, изискващи заздравяване. При повърхностния пилинг се олющва слой на епидермиса с дебелина приблизително 0,06 мм— той е достатъчен, за да освежи «картината на лицето», да подобри кожата при акне, да изглади най-фините бръчки, да направи по-малко видими недълбоките пигментни петна, да свие големите пори.

 Експресна красота – маски за лице

Популярни и обичани от всички маски TianDe, са прост и работещ начин за активизиране на кожата и ….да станеш неотразима. Използването на тези невероятни продукти дава мигновени очевидни резултати: подобрява се тенът на кожата, възстановява се еластичността на тъканите. «Ефектът е върху лицето»

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *