Блог

Устната хигиена и продуктите на ТианДе

Устната хигиена е много важна за здравето на човека. Здравите зъби имат тясна връзка с общото здраве, защото посредством кръвоносната система зъбите са свързани с почти всички вътрешни органи. Заради това, ние от ТианДе, ще ви споделим кои са нашите продукти за устна хигиена.

Както казахме, здравето на зъбите отговаря и за здравето на човека. Ако дълго време не е лекуван кариес, могат да се появят сериозни заболявания на главните органи – черен дроб, бъбреци, жлези с вътрешна секреция, стомашно-чревен тракт. Ако коренните зъби боледуват от кариес, често се появява ангина. Освен това дълго нелекуван кариес може да доведе до алергия от неидентифициран произход. Хората с пародонтоза и нелекуван кариес сами увреждат кръвоносните съдове, което може да доведе до поява на сърдечни увреждания. Според лекари, 28% от инфарктите са причинени от проблеми със зъби, като кариес, кървене или възпаление на венците. Освен това, според традиционната китайска медицина, тези проблеми нарушават работата на централната нервна система и главния мозък.

При наличието на много кариеси в устната кухина, често хората имат проблеми с кожни заболявания, като например екземи. Болните зъби намаляват имунитета на човек, той бързо се разболява и бавно оздравява. Също така влошава протичането на хронични заболявания. Поради тези причини е много важно устната хигиена да е на ниво.

Всяка двойка от нашите зъби е свързана с определени органи. Първите и вторите зъби имат тясна връзка с бъбреците и пикочния мехур, а също така могат да повлияят и на слуха. Третата двойка зъби се отразява на черния дроб и жлъчката, а четвъртите и петите – белия дроб и дебелото черво. Все пак да не забравяме, че в него се намира 75% от имунната система. Шесият и седмият – стомах, панкреас и далак. А за здравето на сърцето и тънките черва отговарят осмите зъби.

Всеки трябва да следи за здравето на зъбите си. Те са самостоятелен орган, но не притежават способността да се възстановяват. Ако веднъж се повреди зъбния емайл, той не може сам да се възстанови. Затова трябва да му се помогне, като се обърнем към лекар и специална паста за зъби.

Поддържането на здрави зъби е лесна задача.

Много е важно да се поддържа устната хигиена. Просто е необходимо да се мият правилно два пъти на ден. Какво означава правилно? Трябва да се почистват три минути във всички направления. Когато чистите зъбите си вертикално, вие почиствате междузъбното пространство и плаката. А при хоризонталното почистване, освен че се премахва плаката, идеално се почистват и дъвкателните зъби. По този начин се премахват остатъците от храна от така наречените „джобчета” във венците. Препоръчително е след всяко хранене да изплаквате устата си със специална вода, ако нямате такава може и с обикновена вода.

В грижата за зъбите от голямо значение е подбора на паста и четка, която трябва да се сменя на всеки три месеца. А ако сте с малко разстояние между зъбите, е задължително да използвате конец за зъби.

Стоматолозите препоръчват за устната хигиена да се използват пасти за зъби със съдържание на флуор. Тези пасти са подходящи за пушачите. Освен това флуорът, фосфорът и калцият се явяват част от зъбния емайл и те отговарят за неговата твърдост.

Ако спазвате тези няколко правила, ще имате здрави и красиви зъби. А също така ще избегнете неприятното усещане при зъболекаря и ще спестите някой лев. Но все пак трябва превантивно да посещавате зъболекар всяка година.

ГЕЛ ЗА ЗЪБИ „ТЕЧЕН КАЛЦИЙ”

Препоръчва се за зъби с повишена чувствителност към студено, топло и сладко. Гелът съдържа калциев карбонат, който помага в борбата с деминерализацията на зъбите, тоест когато зъбният емайл става по-тънък. Това е причината зъбите да станат по-чувствителни и понякога могат да се появят бели петна.

 • Помага за намаляването на чувствителността на нервните окончания на зъбите.
 • Ефективно премахва зъбната плака.
 • Възпрепятства развитието на кариеси.

Препоръчва се да се използва сутрин и вечер в продължение на 3 месеца, за да се повиши твърдостта на зъбния емайл.

ГЕЛ ЗА ЗЪБИ „НАТУРАЛНА БАМБУКОВА СОЛ”

Любим гел за зъби на много хора. Екстрактът от бамбук в гела има силен антибактериален ефект, предпазва от размножаване на бактерии в устната кухина.

99% от случаите бактерията в устната кухина е Стрептококус мутанс. Тя се прикрепя към зъбния емайл и започва да отделя органични киселини, които го правят много тънък. Тя се настанява и върху венците и езика, като провокира кървене. Обикновено в тези случаи стоматолозите препоръчват пасти за зъби с антибактериални вещества, като триптофан, което не е подходящо за много хора (особено за хора с бъбречни проблеми) и хлорхексидин. Те успешно спират размножаването на бактериите, но и нарушават микрофлората в устната кухина. По този начин намаляват местния имунитет.

Бамбуковият екстракт има противовъзпалителни свойства и помага да се намали възпалението на венците, унищожава болестотворните бактерии, но не разрушава здравата микрофлора, а точно обратното – нормализира pH на устната кухина.

 • Защитава зъбите от образуване на зъбен камък.
 • Заздравява зъбния емайл.
 • Укрепва местния имунитет.
 • Намалява риска от развитие на кариес.
 • Намалява кървенето и възпалението на венците.

Като цяло тази забележителна паста идеално се грижи за устната хигиена и се препоръчва за хора дори с леко кървене. Може да се комбинира с други пасти или гел за зъби. Например, сутрин може да използвате гел за зъби „Течен калций”, а вечер „Натурална бамбукова сол”. По този начин ще си осигурите добър антибактериален ефект през нощта.

ПАСТА ЗА ЗЪБИ „ЕСТЕСТВЕНИ ОКЕАНСКИ ПЕРЛИ”

Тази паста също помага за заздравяването на зъбния емайл. Тя съдържа перлен прах, в който има огромно количество микроелементи – калций, йод, фосфор, флуор и много други. За нейното създаване е използвана специалната технология „White Bond”, която помага за премахването на петната и безопасно връща естествената белота на зъбите.

 • Премахва зъбната плака и полира зъбния емайл.
 • Избелва зъбите до естествената им белота.
 • Възпрепятства появата на зъбен камък.

Тази паста за зъби се препоръчва да се използва един или два месеца като избелващ продукт или за премахване на петна. Добре е да се сменя, защото от време навреме зъбите се нуждаят от реминерализация, антибактериална грижа или избелване.

ПАСТА ЗА ЗЪБИ „EXTRA WHITE PRO”

Тази паста също притежава избелващ ефект, но до естествената белота на зъбите. Нея я приспадаме към абразивните пасти за зъбите. Повечето избелващи пасти имат химични елементи, които правят зъбите с 2-3 тона по бели, но това прави зъбния емайл по-тънък. А в тази паста има абразивни частици като хидратиран силиций и калциев дихидрофосват. Хидратираният силиций нежно премахва зъбната плака и избелва зъбите без да ги драска, а ги полира.

 • Защитава от появата на кариес.
 • Има силно реминерализиращо действие, тоест заздравява зъбния емайл.
 • Понижава повишената чувствителност на зъбите.
 • Премахва петна и зъбен камък.
 • Възстановява естествената белота на зъбите.

Резултатът от пастата може да бъде сравнен с ултразвуково почистване. Хубаво е да се използва дълго време, но е препоръчително само два пъти в седмицата. Това е напълно достатъчно за възстановяването на естествената белота на зъбите. През другите дни може да използвате любимата си паста.

Много хора избягват пасти за зъби със съдържание на флуор. Но не забравяйте, че флуорът или натриевият флуор е важен елемент, който допринася съществено за здравината на зъбите. От голямо значение е да не бъде в голямо съдържание. Според стандартите на ЕС препоръчителното съдържание е от 0,15% до 0,17%. Пастите на ТианДе не превишават 0,13%. Заради това не се притеснявайте от неговото съдържание. Но ако не искате паста за зъби с флуор, в нашия астортимент има.

ПАСТА ЗА ЗЪБИ „ЗЕЛЕН ЧАЙ И ЖЕНШЕН САНЧИ”

Тази паста за зъби е с много мека почистваща формула. Създадена е въз основата на фин силиций и не съдържа флуор. Подходяща е за постоянна употреба.

 • Предотвратява появата на кариес.
 • Укрепва меките тъкани на парадонта.
 • Внимателно почиства налепите.
 • Грижи се за венците.

Благодарение на екстракта от женшен санчи тя подхранва венците, а екстрактът от зелен чай и ментол има много силно изразен антибактериален ефект. Не съдържа триптофан и хлорхексидин. Но съдържа много силни натурални антибактериални компоненти, които не позволяват на бактериите да се размножават.

СИЛИКОНОВА ЧЕТКА ЗА ЗЪБИ „ПРОДЕНТАЛ”

Четката за зъби може да се използва с всяка една от пастите. Тя се състои от малки силиконови четчици, които са направени със специален патентован материал – найлон 611. Всяка четчица има закръглен конусовиден връх, който позволява много добре да се почистят зъбите от налепи и да се полира зъбния емайл. Това е хубаво, защото към полиран зъбен емайл трудно се прикрепва бактерията Стрептококус мутанс.

Освен това четката може да променя ъгъла на почистване. Тоест може да я настроите под нужния наклон, защото главичката й се сваля и може да я трансформирате според наклона на вашите зъби.

Още една важна особеност – всяка четчица е закръглена накрая, което не позволява на бактериите да се настанят в нея. С това тя се различава от четката за зъби, например, закупена от супермаркета.

Компания ТианДе предлага четки за деца и черна четка, която реално е най-меката. Тя се препоръчва за хора с парадонтоза, защото нежно почиства и масажира венците. В случай на парадонтоза не е важно само редовното миене на зъбите, а и масажирането на венците.

ПАСТА ЗА ЗЪБИ „ПРОДЕНТАЛ”

Като стана въпрос за парадонтоза имаме уникалната паста „Продентал”.

Има една народно поговорка, която гласи: „Зъбите не са като косата, няма да пораснат нови!”

Заради това от ранна възраст трябва да се полагат грижи за здравето на зъбите. И още при първите симптоми на кървене на венците, веднага използвайте средства специално за заздравяване и лечение на венците. Сред продуктите на ТианДе това е паста за зъби „Продентал”. Тя представлява заздравяващ комплекс.

 • Решава всички проблеми, които могат да се появяват в устната кухина – кървене, възпаление на венци, кариес.
 • Нормализира киселинно алкалния баланс в устната кухина.
 • Стяга венците и премахва джобчета, които често се появяват при хората след 45 годишна възраст.

Това е физиологичен процес, по време на който венците се отдръпват от зъбите и се появяват така наречените джобчета. Там остават остатъци от храна, което е причина за лош дъх, кариеси, възпаление. Тази паста възстановява венците.

Има уникално съдържание: пептиди, комплекс от растителни екстракти, които подхранват тъканите на парадонта, етерични масла, екстракт от мед, заради който цветът на пастата е прозрачен и кафеникав.

 1. Комплекс от растителен екстракт.

Първият много важен екстракт е от женшен. На първо място той подхранва венците. Освен това той представлява кладенец от полезни вещества – цинк, калций, натрий, калий, витамин С и Е, които са много важни за здравето на венците.

Екстракт от корен на женско биле. Точно той съдържа глициризинова киселина, която се явява природно повърхностно активно вещество с противовъзпалителни свойства. Тази киселина помага на венците да се прикрепят към зъбите.

Екстрактът от лайка премахва възпалението на венците, стимулира заздравяването и обновяването на клетките, нормализира микрофлората в устната кухина.

 1. Етерични масла.

Маслото от гроздови семки е един от кралските антиоксиданти. Това масло помага за регенерацията на венците.

Маслото от мента подсилва обменните процеси в тъканите на парадонта и подмладява венците.

 1. Много важен компонент е sh-полипептид-1, който укрепва стените на капилярите във венците, подобрява микроциркулацията на кръвта, заедно с женшена подхранва венците.

Стоматолозите твърдят, че всички заболявания на венците и парадонта се появяват заради нарушена микроциркулация и липсата на подхранване на тъканта. Тази паста работи върху причината за кървене, като я унищожава. Заради това написахме, че това не е просто паста, а заздравителен комплекс, който решава всички проблеми в устната кухина.

 1. Още един важен компонент в тази паста за зъби е медът. Той сам по себе си е природен антибиотик. В него не се размножават бактерии, плесен, заради това не го слагаме в хладилника. Такава функция изпълнява и в пастата. Той възпрепятства размножаването на бактериите.

Това е изумителна паста и е препоръчано два-три пъти в годината да си направите такъв подарък, защото е малко по-скъпа. Хубаво е да се прави месечен заздравителен курс. Това е икономичен продукт, защото е достатъчно едно малко зрънце, за да поддържате устната хигиена и да масажирате венците. Една опакова ще ви стигне за два месеца.

ФИТОПАСТА С ДЪРВЕСЕН ВЪГЛЕН И БИЛКИ „DR TAIGA”

Следващата паста вече е с нова опаковка. Независимо от черния й цвят, който се дължи на дървесния въглен и билките от тайгата, тя избелва зъбите до естествената им белота. Препоръчва се за хора с чувствителни венци. Съдържание:

 • Прах от дървесен въглен, който изсветлява зъбния емайл.
 • Колоидно сребро, което предпазва от развитието на бактерии.
 • Екстракт от билки от тайгата – бадан, градински чай, хвойна. Те се използват в народната медицина от много години за заздравяване на устната кухина.

Много нежен състав и е подходяща за ежедневно ползване. И тази паста не съдържа флуор.

Може да се комбинира с черната четка „Продентал”, която съдържа дървесен въглен. Така ще имате по-силен избелващ ефект.

ФИТОВОДА ЗА УСТА „DR TAIGA”

За устната хигиена се препоръчва да се използва вода за изплакване след всяко хранене. Фитоводата от серия „Dr. Taiga” задължително използвайте вечер след измиване на зъбите, а още по-добре и сутрин след закуска.

Създадена е на водна основа, тоест не съдържа спирт, парабени, SLS, хлорхексидин. Но въпреки това идеално унищожава всички бактерии в устната кухина. Това е прекрасна профилактика срещу кариес и парадонтоза. Тоест по този начин гарантирате за здравето на вашите венци. Заради липсата на спирт в съдържанието й не се нарушава микрофлората в устната кухина.

Компания ТианДе ви предлага голям избор за устната хигиена. Има пасти с минимално съдържание на флуор, както и такива без. Има продукти за избелване на зъби и за здрави венци. Имаме всичко за здрава и красива усмивка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *