Блог

КАЛЦЕМАРИН – ЦЯЛОТО МОРЕ Е ВЪТРЕ!

Калцемарин – цялото море е вътре!

Ах, морето… То ни зарежда с енергия и положителни емоции. Солената морска вода изпълва всяка клетка на кожата с полезни минерали и микроелементи.

Също както морската сол, всички водни обитатели и растения поемат енергията и силата на морето. „Даровете на морето” и съставките, получени от тях, имат невероятно действие върху организма на човека.

Калцемарин

Стриди – всичко полезно е в тях!

Морските стриди, които са известен деликатес, всъщност са повече от скъп и вкусен продукт. В храната се използва само тялото, а реално неговата раковина е истинска съкровищница на полезни елементи. На 93-97% раковината на стридата се състои от калциев карбонат, а също от малко количество вода, органични вещества и редица микроелементи. Обаче е трудно да си представим как може да използваме твърдата черупка в храната, за да получим дневния прием на калций.

калцемарин

„КАЛЦЕМАРИН”

Специалистите от корпорацията за красота и здраве откриха отговора и създадоха комплексът „Калцемарин”, който ще ви помогне да запълните дефицита на калций и други важни елементи в организма.

В основата на комплекс „Калцемарин” ще откриете калциев цитрат от черупки на стриди. Той се получава чрез обработка на натрошени черупки на стриди с разтвор от лимонена киселина. Калцият от черупка в реакция с лимонената киселина се превръща в лесно усвояем от човешкия организъм калциев цитрат.

ЗАЩО ОРГАНИЗМЪТ СЕ НУЖДАЕ ОТ КАЛЦИЙ?

  1. Калцият е основен елемент на костната тъкан. Важно е достатъчното му съдържание в организма за правилното образуване и развитие на костната рамка и предпазва от чупливост костите.
  2. Калцият участва в предаването на нервни импулси, поддържа нормалната пропускливост на клетъчните мембрани и съдове и, следователно, има роля в обмяната на веществата.
  3. От калцият се определя стабилността на работата на нервната и сърдечно-съдовата система, съсирването на кръвта, оформянето на мускулите, произвеждането на нужните хормони, ферменти и тяхната активност.
  4. Калцият поддържа нормалното съсирване на кръвта. Благодарение на това осигурява пропускливостта на клетъчните мембрани, за да спомагат за пълноценното хранене на клетките.
  5. Този микроелемент помага за нормализирането и регулирането на метаболизма.

калцемарин

Освен всичко гореспоменато, калцият предпазва от развитие на алергии, контролира и регулира чревната перисталтика, нормализира съня. Съставът на комплекса е подсилен и с други микроелементи.

Мед, манган и цинк участват в синтеза на костния матрикс. Заедно с микриелемента магнезий оказват благоприятен ефект върху плътността на кожната тъкан.

Бор в комбинация с витамин D поддържа обмена на калций и магнезий в организма.

Силицият е жизнено важен микроелемент, който е необходим за твърдостта на костите, подвижността на ставите, доброто състояние на кожата, косата и ноктите.

За да се усвоят максимално ефективно микроелементите и калцият в рецептурата на „Калцемарин” са добавени витамини.

Витамин D3 играе две ключови роли в развитието на скелета и поддържането на здравето на костите: помага за усвояването на калция в червата и осигурява правилното обновяване на минерализация на костите.

Витамин В6 помага за усвояването на всичкия калций, постъпил в организма, и от храната, и от добавката.

Витамин С е най-известният и най-многозадачен витамин, който успешно работи като антиоксидант, имуномодулатор, а също участва в процеса за усвояване на много микроелементи.

Но и това не е всичко! „Калцемарин” съдържа хондропротектори (глюкозамин и хондроитин сулфат). Тези вещества са необходими за стимулирането на регенерацията на хрущялната тъкан. Те участват в синтеза на съединителната тъкан, предпазват от разрушаване хрущяла.

Биологично активната добавка не е лекарствен продукт!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *