Блог

АТОПИЧЕН ДЕРМАТИТ. АЛТЕРНАТИВНИ МЕТОДИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ.

Атопичен дерматит. Алтернативни методи за лечение.

Атопичен дерматит – известен още като атопична екзема, е неинфекциозно, хронично (т.е. упорито или продължително) възпалително и незаразно кожно заболяване, което се характеризира със суха, лющеща се, сърбяща (известна още като пруритична) и раздразнима кожа, която може да се появи както по лицето, така и по тялото. Въпреки че няма известно лечение, доказано е, че ефективната грижа за кожата облекчава симптомите и я поддържа по-спокойна за по-дълго време.

Атопичният дерматит е едно от най-честите хронични заболявания на кожата. Засяга от 18% до 25% от децата и от 2% до 10% от възрастните в индустриализираните страни. Често се съчетава с други алергични заболявания като бронхиална астма и алергичен ринит. Около 45% от всички случаи на атопичен дерматит започват през първите 6 месеца от живота на детето. При 70% от децата се постига спонтанно преодоляване на заболяването чак в тинейджърска възраст.

Според тезата отвътре навън” първичният дефект е в нарушение на имунната система (отвътре), което води до повишена реактивност на организма, а промяната в кожната бариерна функция (навън) е последствие от локалното възпаление. Според тезата отвън навътре”, съществува дефект в кожните клетки (отвън), а повишената имунна реактивност (навътре) е следствие от този дефект.

ПРОДУКТИТЕ НА ТИАНДЕ

Нежен гел за деликатна грижа.

Нежният гел за деликатна грижа е подходящ както за жени, така и за мъже. Нежната пяна почиства и омекотява кожата, придава изтънчен аромат и приятно усещане за свежест за дълго.

Той е ефективен срещу три вида патогенни микроорганизми (бактерии, гъбички и вируси), които може да предизвикат възпалителни заболявания.

С него може да замените душ гела в банята.

Натурален дезодорант алунит.

Кристалният дезодорант Natural Veil е 100% натурален продукт, направен от планинско-вулканичен минерал. Има мощен антибактериален ефект, на който се дължи широкият му спектър на приложение и е изключително икономичен.

Кристалният дезодорант Natural Veil е без мирис и не предизвиква алергични реакции. Успокоява кожата, подпомага за бързото заздравяване на наранявания и пъпки, премахва възпаленията по кожата.

За 2 минути с въртеливи движения поставете кристала в 150 мл вода. С тази вода обтрийте засегнатите зони. По този начин ще убиете бактериите, ще облекчите симптомите и ще потушите възпалението. Кожата веднага ще се успокои. Останалата вода оставете в чист и затворен съд за следващо ползване.

Турмалинови сфери за пране.

Те се грижат за вашето здраве, пестят от вашите пари и се грижат за екологиятаНа 100% натурален продукт! С тяхна помощ ще отстраните всички възможни дразнители и алергични реакции.

Сферите се препоръчват при пране на дрехи на малки деца, хора с алергии, хронични бронхити, астма, кожни проблеми като екземи, зачервявания, дерматити.

Поставят се в барабана на пералнята. Необходимо е да има достъчно място, за да могат да се въртят сферите с прането.

Профилактичен крем със змийска мас.

Този крем също може да ви помогне в много различни ситуации. Един от проблемите, с които се справя, е атопичният дерматит.

Благодарение на активните си съставки кремът успокоява кожата, облекчава раздразненията и сърбежа, дълбоко хидратира и омекотява.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *