Блог

ГРИЖА ЗА НАПУКАНИТЕ ПЕТИ

Грижа за напуканите пети

Ако във вашия гардероб за обувки има само закрити обувки, то ни имаме няколко въпроса…

Как изглеждат стъпалата ви?

Ако не изглеждат добре, но вие много искате да коригирате тази ситуация, то статията е идеална за вас! Разберете повече за необходимата грижа за напуканите пети.

Какво представляват пукнатините и как се появяват?

Като цяло, пукнатините не са просто козметичен дефект, това са линейни разкъсвания на кожата. Те се появяват заради нарушение на водния баланс. Както заради повишената влажност, така и заради сухотата на кожата. Други причини за появата им могат да бъдат инфекции, носене на неправилно избрани обувки, валгусна деформация или плоскостъпие, а също така при повишена натовареност на определени части на стъпалата. Каквато и да е причина, резултатът е един: неприятно усещане, дискомфорт и затворени летни обувки.

Освен, че видът на напуканите пети е видимо неприятен, това явление може да предизвика и по-сериозни проблеми.

Пукнатините по кожата на стъпалата могат да бъдат признак за гъбична инфекция, проблем със захарта, проблем с кожата, ортопедичен проблем. И ако това е постоянно явление, то непременно трябва да се обърнете към лекар.

Как да се избавите от напуканите пети?

ПРОМЕНЕТЕ НАЧИНА СИ НА ЖИВОТ

Вече казахме, че пукнатините се появяват заради нарушение на водния баланс, за да не бъде нарушен този баланс, трябва често да пиете вода. Течностите, които трябва да приемате на ден, може да изчислите според килограмите си, не повече от 30 мл на килограм.

напукани пети

Същата е ситуацията и с храната. При недостиг на протеин се забавя способността на кожата да се възстановява. А всички диети, изключващи мазнини, негативно влияят върху състоянието на кожата на лицето и тялото. В този случай, също е изключително важен баланса. Балансът между всички хранителни елементи.

НАПРАВЕТЕ СИ ПРОЦЕДУРИ

Не игнорирайте хигиената на краката. Правете си ванички, отстранявайте роговия слой на кожата на петите, задължително използвайте подхранващ крем.

солна вана

ПРАВИЛНО ИЗБИРАЙТЕ ОБУВКИ

Разбира се, обувките не трябва да бъдат много малки или тесни, синтетични и да не пропускат въздух, но дори обикновените джапанки могат да предизвикат поява на пукнатини. Въпросът е в неправилното разпределяне на тежестта и повишената натовареност на петите. Ако вече са се появили пукнатини – справете се със ситуацията, като използвате специални стелки, които разтоварват петите и разпределят тежестта.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ ЗА ГЛАДКИ ПЕТИ

За тези случаи използвайте SOS продукти, които още с първото нанасяне подобряват състоянието на кожата. Кремът е подходящ и за кожа без напуквания, ако тя изпитва сухота, лющене и дискомфорт.

крем-грижа

За ежедневна грижа, за омекотяване на стъпалата и запазване на свежестта използвайте крем-грижа за краката с розмарин и прополис.

напукани пети

При поява на мазоли използвайте специалните пластири, които могат да се справят с този проблем.

мазоли

Красиви крака за вас и отворени сандали за тях!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *