Блог

ВЪПРОСИ ЗА ИНТИМНАТА ХИГИЕНА

Въпроси за интимната хигиена

Има толкова много въпроси относно женската хигиена, които дори не знаем на кого да зададем. Ние събрахме най-срещаните въпроси за интимната хигиена и решихме да дадем отговори.

1. Кое се използва първо: душ гелът или гелът за интимна хигиена? Ако се използва средството за интимна грижа първо, няма ли да го отмием с душ гела? И какво ще стане ако душ гелът попадне където не трябва?

Използвайте в последователност по ваше желание, но не забравяйте да ги прилагате според насоченото им действие. Душ гелът използвайте за тялото, а нежният гел – по предназначение. Не трябва да се боите от „наслояването” на продукти, смесване или измиване на едно средство с друго – вие се къпете под течаща вода и всичко ще се измие преди да се смеси. Просто душ гелът няма как да попадне там, но ако се окаже върху повърхността на V-зоната само го измийте.

Въпроси за интимната хигиена

2. Вярно ли е, че преди да си вземем вана трябва се измием под душа, в противен случай може да хванем млечница?

Първо ще отбележим, че душ задължително трябва да се вземе преди ваната. Това е напълно нормално. Не трябва да забравяте, че всички бактерии, които се трупат по тялото, получават достъп до деликатната зона щом като се потопите във ваната. Нуждаете ли се от това?

Въпроси за интимната хигиена

3. Вярно ли е, че заедно с мокрите кърпички може да се пренасят бактерии или да се получи раздразнение?

Честото използване на мокри кърпички вместо обичайната хигиена е неприемливо. Използването на кърпички е само като временна мярка, когато нямате възможност да си направите хигиенен душ. А използването на кърпички, предназначени за премахване на бактерии, или домакински кърпи също е неприемливо. Спиртът и антисептиците могат да предизвикват дразнене, а също така и силните миризми.

Въпроси за интимната хигиена

4. Каква гъба да изберем за V-зоната?

Не трябва да използвате гъба или ръкавица за почистване на V-зоната. Там кожата е толкова деликатна и нежна, което означава, че много лесно може да я нараните. И като цяло тя няма нужда от такъв аксесоар. Всички замърсявания лесно могат да се измият с вода и гела за деликатна грижа.

Въпроси за интимната хигиена

5. Вярно ли е, че поне 15 минути на ден трябва да се ходи без бельо? И също така, по-добре ли е да се спи без него?

Гинеколозите нямат конкретни указания по тази тема. Учените предполагат, че спането без бельо е полезно за жени, които имат склонност към гъбични инфекции, сърбеж и раздразнения. Заради това, ако се чувствате комфортно без бельо вкъщи, стойте така. Ако ви е удобно да спите без него – спете.

Въпроси за интимната хигиена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *