Блог

СЕРИЯ SNAIL SECRET – ЗАПАЗЕТЕ МЛАДОСТТА!

Серия Snail Secret – запазете младостта!

Сред продуктите на ТианДе ще откриете серията Snail Secret, в която има съдържание на секрет от охлюви в изчистен и концентриран вид, под формата на филтрат или с други думи – муцин.

В някои азиатски салони за красота е препълнено с клиенти, дори няма свободни часове с месеци напред, защото хората искат да пробват екслузивната услуга за красота с охлюви. Козметолозите обясняват, че секретът, произвеждан от жлезите на мекотелите (слуз), помага за регенерацията, изглаждането и омекотяването на кожата, премахването на сухотата и лющенето. По време на козметичната процедура охлювите пълзят по кожата, оставяйки хлъзгава следа. Пет минути от това удоволствие струва не по-малко от 100 долара.

Компания ТианДе ви предоставя възможността да усетите ефекта на слузта от охлюви, заобикаляйки опашките пред салона. Освен това, цената на продуктите от серията е доста по-нормална от тази в козметичните салони.

Продуктите са опаковани в индивидуални 10-милилитрови пакети с удобен дозатор. Намалената дозировка позволява да се намали и количеството на използваните консерванти: колкото е по-малко съдържанието на козметичното средство, толкова по-малко консерванти са необходими за запазването на продукта. Херметичната опаковка и дозатора надеждно предпазват от попадане на микроби.

snail secret

ИСТОРИЯ

От козметичните свойства на слузта от охлюви се изненадали градинарите, които са берали розови храсти за охлюви, тъй като техните листа са любимото им лакомство. Производителите на рози са забелязали, че драскотините върху ръце им заздравявали по-бързо от обикновено, а кожата за по-дълго остава гладка и свежа.

Според историята, използването на охлюви с козметични цели започва още в Древна Гърция: Хипократ нарекъл секрета от охлюви „екстракт на младостта” и е правил мехлем от счукани охлюви. За щастие, днес този секрет се получава по хуманен начин и охлювите остават невредими. За неговото получаване охлювите се поставят в специален въртящ се контейнер и жлезите им се стимулират. Това е естествена реакция в отговор на стрес. С помощта на муцина коремоногите не само се придвижват, но и възстановяват повредената си черупка и другите си органи.

Регенеративните възможности на охлювите възхитили и Чарлз Дарвин и по-точно способността им да възстановяват повредената си глава.

Каква е тайната на красотата? Муцинът!

Молекулите на муцина от химична гледна точка са гликопротеини (протеини и въглехидрати). Техните молекули приличат на микроскопични четчици: основата се състои от протеини – аминокиселини и пептиди, а нишките – от захариди.

snail secret

Белтъчините, съставящи муцина (аминокиселини и пептиди), подхранват кожата, подпомагат синтеза на съединителна тъкан, активизират обновяването на клетките, възпрепятстват стареенето на кожата. Захаридите на муцина отлично овлажняват кожата, повишават нейния тургор, изглаждат фините бръчици, а също така оказват антиоксидантна защита.
Микроскопичните четчици на муцина са потопени в смес от полезни вещества, сред които:

Алантоинът е популярна козметична съставка с много интересна история. Първоначално това вещество било намерено в ембрионалните тъкани на птиците, (allantois е наименованието на една от ембрионалните обвивки). По-късно било доказано: наличието на алантоин в организма е необходимо не само за правилното формиране на ембриона, но и като цяло за растежа на тъканите. Алантоинът отговаря за регенерацията на клетките, омекотява роговия слой, подпомага премахването на мъртвите клетки.

Бактериофагите са естесвени биологични ограничители на растежа на бактериите, имунната система ги използва като оръжие срещу патогенните микроорганизми. Бактериофагите присъстват не само в слузта от охлюв, но и в слузестите обвивки в нашия организъм, все пак лигавицата е „врата” за инфекциите, които бактериофагите „пазят”.

По този начин, муцинът осигурява:

 1. РЕГЕНЕРАЦИЯ: подпомага обновяването на клетките, борейки се с несъвършенствата на кожата.
 2. ПОДМЛАДЯВАНЕ: изглажда бръчиците, забавя появата на нови, повишава тургора.
 3. ЗАЩИТА НА КОЖАТА: съдържа антиоксиданти, предотвратява последствията от окислителния стрес, усилва механизма на защита срещу бактерии.

МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ

Активните компоненти на крема осигуряват ефективна корекция на несъвършенствата по кожата и заедно с това – профилактика против стареене на клетките. Многофункционалността на муцина позволява едновременно въздействие на бръчките, тургора и цвета на лицето, придавайки на кожата свежест и сияние. Дълбоката хидратация веднага повишава еластичността на кожата, тя се изглажда и се чувства комфортно. С всеки ден кожата интензивно се възстановява и обновява, сякаш се ражда отново.Многофункционален крем за лицеАктивни компоненти

 • Муцин от охлюви – фактор за обновяване на кожата.
 • Масло Ши – защитава „екосистемата” на кожата. Грижи се за всеки тип кожа. Повишава нейните защитни функции и възстановява жизнените сили на клетките.
 • Екстракт от алое вера – „жива вода” за кожата. Подхранва я и стимулира обмяната на веществата, регенерацията и защитните свойства.
 • Натриев хиалуронат – насища кожата с влага, изравнява микрорелефа и възстановява нейната еластичност.
 • Трехалоза – растителен аналог на хиалуроновата киселина. Защитава клетките на кожата от изсушаване, запазва тяхната биологична активност.

МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН КРЕМ ЗА ОЧИ

Кремът дава енергия на нежната кожата, повишава нейния тонус, стартира процеса на клетъчно обновяване. Кожата около очите става по-стегната, благодарение на което погледът става по-открит, а очите нямат уморен вид. Повърхността на кожата се изглажда, тя става по-плътна, видимостта на бръчките намалява.

многофункционален крем за очиАктивни компоненти

В състава на този крем също ще откриете муцин, натриев хиалуронат и трехалоза, но също така и:

 • Хексапептид-8 – пептид, съдържащ глутаминова аминокиселина, аргинин и метионин. Неговото миорелаксиращо действие е като ботокс: той отслабва мимическата мускулатура, помагайки за изглаждането на бръчките. При хексапептид-8 няма странични ефекти, той не е токсичен.
 • Трипептид-10 – съдържа аспарагинова аминокиселина, изолевцин и лизин. Този пептид помага за подреждането на правилни колагенови вериги, осигурявайки равномерното им разпределение. С това той замества протеина на кожата декорин, който с възрастта работи все по-малко ефективно.

МАСКА МУЛАЖ ЗА ЛИЦЕ

Високоефективните компоненти на маската дълбоко подхранват и хидратират епидермиса. В резултат на нея кожата се изглажда, видимостта на бръчките става значително по-малка. Маската оказва десенсибилизиращо действие на раздразнената кожа, възстановявайки й комфорта. Цветът на лицето се изравнява. Чрез укрепване на защитните свойства кожата ви не се страхува от температурните промени, студа и свободните радикали.

маска мулаж
Активни компоненти

Маската също включва познатите ни съставки: муцин и натриев хиалуронат. Но също така:

 • Цветен прах от японска роза – защитава кожата от въздействието на околната среда. Дава енергия на клетките, възстановява сияйния вид на кожата. Свива порите и възпрепятства образуването на черни точки.
 • Овесени пептиди – мощен овлажнител. Създават върху кожата въздухопропусклив воал, който спира изпаряването на влага, омекотява и защитава кожата. Подхранва и насища с минерали. Овесът е рекордьор по съдържание на цинк и кремниева киселина. Тези вещества са крайно необходими за образуването на структурата на протеините, включително и колагена.

ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ТОНИК-БУСТЕР

Това е специален козметичен продукт, който се отнася към категорията на бустерите (от англ. boost – „повишава, увеличава”). За разлика от обикновените тоници той не само завършва етапа на почистване на кожата., подготвяйки я за нанасянето на крем, но и се явява първа стъпка в грижата. В състава си има високата концентрация на полезни компоненти, които активно хидратират, подхранват и насищат с енергия. Консистенцията на продукта също се отличава от другите тоници – тя е много по-гъста, нещо средно между тоник и крем.

тоник бустер
Тоник-бустерът трябва да се нанесе веднага след измиване. В азиатската козметология съществува „правилото за три секунди”, основано на изследвания, според които нивото на хидратация на кожата започва да намалява след три секунди след измиване. Минута по-късно то пада с 50%. Заради това е желателно още през първите секунди да се възстанови хидролипидната мантия, която се явява естествена защитна обвивка на кожата, спираща дехидратация.

Активни компоненти

И тук, разбира се, има съдържание на муцин от охлюви. Но сред главните съставки са и:

 • Натурален хидратиращ фактор NMF – защитава от загуба на влага и е физиологичен овлажнител.
 • Витамин Е – притежава антиоксидантна защита, блокирайки реакциите на свободнорадикалните окисления и забавя процеса на стареене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *