Блог

КОЗМЕТИКА С ПЕПТИДИ: ЗАГАДКИ, ИНТРИГИ, ИЗСЛЕДВА

Козметика с пептиди: загадки, интриги, изследвания…

Сигурни сме, че всичко, което трябва да знаете за пептидите, вие вече го знаете, но не бързайте да затваряте страницата, имаме изненада за вас. Днес ще ви разкрием голямата тайна на козметиката с пептиди и ще ви разкажем по-подробно защо не са „приятели“ с ретинола.

Пептидите са невероятни молекули, които добре се адаптират и са ефективни дори при най-капризната и раздразнена кожа. Те не са алергени, не предизвикват дразнене по кожата и нежелани реакции. Има само едно „но”…

Пептидите имат един недостатък – крехки са. Именно заради това не понасят алкалното pH ниво на кожата. Тоест пептидите няма да работят, ако продуктът бъде нанесен след измиване. Разкриваме тайната: просто pH нивото на кожата трябва да се изравни! И тук на помощ идва продукт, в който много хора се съмняват или никога не са били използвали. А трябва! Все пак лосионът, тоникът, тонерът или бустерът са способни да изравнят pH-то на кожата и да я подготвят за съставките на следващия продукт. Тоест, като изключвате тоникът или лосионът от вашите продукти за грижа, вие я лишавате от подхранване, а продуктът с пепетиди просто „се унищожава” от алкалната среда.

Тък като пептидите лесно се разрушават, трябва да знаем, че не трябва да се използва продукти с пептиди едновременно с козметика с активни киселини като плодова, средства с ензими или ретинол.

Представяме ви продукти, с които може да използвате мултипептидния серум. Подредени са по реда на използване.

  1. Ексфолиант против стареене от серия Collagen Active

Продуктът премахва мъртвите клетки, помага за почистването на порите от замърсявания и по този начин подобрява достъпа на кислород в клетките. Поддържа еластичността на кожата и й придава здрав естествен оттенък.

ексфолиант

  1. Пяна за измиване FreshClick

Нежно почиства кожата от всички замърсявания, независимо дали е себум или козметичен продукт. Пяната не изсушава и е подходяща за всеки тип кожа.

пяна

  1. Ревитализиращ тонер за лице Vita Derm

Успокоява кожата, предпазва от зачервяване и нормализира алкалния й баланс. Помага да се възстанови нейната защитна бариера и предпазва от слънчевата активност.

тонер

  1. Коригираща маска за лице Collagen Active

Активните компоненти на емулсията, с която е пропита маската, спомагат за лифтинг ефекта на кожата. При употреба намалява изразителността на фините бръчки и увяхналостта на кожата.

маска

  1. Мултипептиден серум за лице

Обновява епидермиса, запълва запасите на колаген, активира регенерацията на клетките, възстановява и подмладява. А благодарение на съставките кожата става по-хидратирана, спокойна, без възпаления и раздразнения, защитена от външните фактори.

пептиди

  1. Възстановяващ крем против стареене Fucoidan

Нежният крем прекрасно се усвоява от кожата. Отлично изглажда бръчките и спомага за бързата регенерация на клетките. Всички пукнатини и микроувреждания на кожата заздравяват много по-бързо с крема от серия Fucoidan. Той не оставя мазен блясък и е подходящ за всеки тип кожа.

крем против стареене

  1. Околоочен крем фълър Botoluxe

Плътната текстура на крема филтър помага за възстановяването на микрорелефа на кожата, изглажда бръчките и предпазва от поява на нови. Продуктът е идеален за зряла кожа и кожа с ясно изразени бръчки.

botoluxe

Сега знаете всичко за пептидите! Или пък почти всичко… Следете нашите статии и научавайте все повече за здравето и красотата с помощта на ТианДе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *